Om oss

Reell erfaring fra proff- og fritidsmarkedet

Niba Marin AS er drevet av Nikolai Bakker, sammen med Per Jone Bakker. Duoen har til sammen mange års erfaring fra alt båtlivet kan ha og by på. Både turseiling i Ryfylke, men også proffseiling i verdens flotteste farvann.

Nikolai Bakker er oppfostret på saltvann og glassfiber. Til tross for sin unge alder har han allerede oppnådd mer enn den gjennomsnittlige seiler gjør igjennom et helt liv. Han startet som de fleste andre, i Optimistjollen ved ung barneskolealder. Han har i alle år representert Stavanger Seilforening og har en sterk lokal forankring. Igjennom en karriere som jolleseiler helt opp på landslagsnivå fikk han deltatt i ulike mesterskap verden over. På grunn av en kneskade ble han etterhvert tvunget til å legge jolleseilingen på hyllen, og jaktet derfor på en ny seilkarriere.

Han har naturlig nok alltid seilt ombord på båtene til hans far, Per Jone. Etterhvert som alderen økte ble han et ettertraktet mannskapsmedlem på mange ulike båter i landet. Allerede som 16-åring var han en del av NSF´s Norsteam-prosjekt. Etter dette aksellerte karrieren og han kunne kalle seg en profesjonell seiler. Han har seilt et stort antall av Grand Prix-klassene i verden og båter helt opp mot 70 fot. Erfaringene han har gjort her tar han nå med seg hjem til Stavanger for å dele med andre. Han står for den daglige driften av selskapet og har kompetanse på seil, rigg, nybåt, service og salg av elektronikk.

Per Jone Bakker har i mange år vært et synlig ansikt i seilmiljøet på vestlandet. Han har en ekte kremmerånd og har tidligere vært forhandler av Jeanneau, så vel som restaurert en hel rekke eldre seilbåter. Har fagbrev som elektrikker og har i mange år arbeidet som elektrikker offshore. Per Jone står for serviceavdelingen i bedriften, samt montering av nye båter.