Elvstrøm Sails

Verdens raskeste seil spesialtilpasset til din båt – vi er din leverandør i Stavanger, Rogaland og vestlandet

Elvstrøm Sails har lange tradisjoner helt tilbake til 1954 hvor legendariske Paul Elvstrøm startet å sy jolleseil hjemme hos hans mor og far i nordre København. Allerede da designet han på egenhånd den røde kronen som i dag representerer verdens raskeste seil. Vi tilpasser alle våre seil spesielt til din båt slik at man til en hver tid henter ut hele båtens potensiale – when every second counts

Når vi produserer seil har vi tusenvis av ulike varianter, materialer og designer vi kan velge mellom. Vårt sortiment er faktisk blant markedets absolutt mest komplette. Dette gjør at vi kan tilpasse seilet til eksakt bruksområde – men det krever også at man på forhånd har en klar dialog med kunden og der kommer til enighet om hvilke behov man har. Ingen av våre seil er hyllevare, vi leverer alt i fra vanlige dacron-seil til Optimistjoller opp til avanserte helstøpte membranseil til store yachter.

Allerede i 2002 kom Elvstrøm med sin første generasjon av det som skulle bli en verdenskjent produksjonsmetode. EPEX-teknologien baserer seg, blant annet, på å på forhånd kjøre en datasimulering der man avdekker hvor det vil være størst behov for fibre i seilet. Denne simuleringen blir plottet rett inn i produksjonsmaskinen, og deretter blir fibrene lagt på de stedene som er hensiktsmessig. Etter at fibrene er lagt vakumstøpes seilet. Resultatet er et lett og formstabilt seil som har en uslåelig levetid. Vi har selvfølgelig også delamineringsgaranti. Alle EPEX-seil er forøvrig også 100% symmetriske.

Det er naturlig at en mer turorientert seiler har andre behov enn en hardbarka regattaseiler. Det krever erfaring å vite produkter som dekker et størst mulig spekter. Vår ambisjon er ikke å selge kunden så mange seil som mulig, men heller selge kunden så få seil som mulig med et videst mulig spekter. Vi er også opptatte av at våre kunder skal få en lettere og tryggere seilhåndtering. Det er stadig nye framskritt på disse områdene, og mange av våre kunder blir overasket over muligheten med dagens teknologi og produkter. Sammen med kunden lager vi en oversikt over dagens seilgarderobe og en plan framover med tanke på innkjøp, både hva som skal handles inn denne sesongen, og de neste sesongene framover.

Niba Marin AS er din leverandør på seil i Stavanger, Rogaland og resten av sør-vestlandet. Vi har en unik kunnskap og kompetanse om produktene, og vi vet nøyaktig hva som kreves for å få mer ut av nettopp din båt. Ta kontakt med oss, ikke bare for kjøp av nye seil, men også for å få satt opp en langsiktig plan på din seilgarderobe. Vi hjelper også med seilservice, reperasjoner og vask.