Dragonfly 40

Luksuriøs trimaran for turseiling på verdenshavene

Dragonfly 40 er perfekt for enskrogseileren som nå ønsker å utforske den fantastiske flerskrogsverdenen. Båten trives best på langtur, og havkryssninger er ingen problem. DF40 utkonkurrerer også alle andre båter i klassen med hele 7 fulle soveplasser. Som i de andre DFene er også lagringsplassen enorm på grunn av ytterskrogene.

Dragonfly 40 er en helt ny modell, som ble lansert høsten 2018. I løpet av 2019 vil vi se den første båten på vannet.

Båten er spesiallagd for cruising, og derfor ekstremt sikker og enkel å seile. Man seiler denne båten singelhanded uten problem, selv i en hastighet på over 23 knop. Alt tauverk er ført tilbake til cockpit og er enkelt å nå for rormannen. Cockpiten er også utformet slik at seilingen blir behagelig, men at det også er mye plass til gjester ombord.

DF40 er selvfølgelig også sammenleggbar, og har anledning til å trekke opp ror og kjøl. Til tross for innenbordsmotoren er det også mulig å trekke denne båten opp på stranden uten å skade drevet. I tillegg til at man bare kan bruke sideskrogene som oppbevaring for seil, bagasje, sykler og det meste annet, er det også mulig å få montert luker helt bak i sideskrogene slik at man enkelt kan legge inn kajakker eller surfebrett her. Dette er derfor den perfekte båt for en aktiv familie med mange interesser.

Interiøret og plassutnyttelsen i båten er en opplevelse for seg selv. Ombord i Dragonfly 40 har man 7 fulle, og behagelige soveplasser. Rundt salongbordet er det også god plass til 8 personer. Alt håndverk er av ypperste kvalitet, og er fullt på høyde med det beste i verden. Båten tilbyr alle fasiliteter som man finner i langt større båter. Verftet spesiallager hver eneste båt slik at kunden får sin helt egen drømmebåt. Båten kan selvfølgelig utstyres med alt av elektronikk, blant annet elektriske vinsjer. Dette vil gjøre jobben enda enklere med å redusere bredden på båten i fra enorme 8,4 meter til 4 meter i løpet av 50 sekunder. DF40 er også den første i sin klasse med doble ratt, som sikrer enkel gjennomgang i cockpit samt god utsikt fremover for rormann.

Dragonfly 40 er virkelig en drømmebåt som må se og oppleves. Den er komfortabel med både vinterseiling i Lofoten, og lange stillehavseilaser.