Dragonfly 28

Den nye standarden

Dragonfly 28 samler det beste av alle verdener. Den utfordrer virkelig hva som er mulig å få ut av en seilbåt. Dens enorme hastighet og seilglede, den store bokomforten, og båtens enkle håndtering og brukervennlighet gjør at dette til Dragonfly´s mest solgte båt. Man opplever fort at båten har alle fasiliteter som langt større båter.

Seilglede, enkel håndtering og komfort – dette er konseptet bak DF28. Den tilbyr komfortabelt soveplasser til 5 personer og alle fasiliteter som en kan drømme om i en større båt. Trimaranen kan spesiallages til kundens behov, slik at båten dekker de korrekte behovene. Til tross for alt dette, er den allikevel god for over 22 knop. Dragonfly 28 er for den moderne seileren som har mange bruksområder.

Verftseier Jens Quorning hadde en gang en drøm om å lage den ultimate seilbåt. I sammen med co-designer Steen Olsen brukte de over 2 år på konstruksjon og utvikling. Resultatet er blitt enormt, og i dag finner en DF28 over hele verden. Båten kan, som alle andre båter fra verftet, foldes i sammen. Da er den ikke mer enn 2,54 bred, og vil passe i båtplasser mye smalere enn sine konkurrenter. Den er også mulig å ha på tilhenger, noe som gjør mulighetene enda større. Det er ikke behov for krane ved verken sjøsetting eller rigging.

De fleste kommenterer hvor volumiøs båten er nedenunder første gang de opplever det. Båtens hjerte er et stort foldbart bord hvor man kan hygge seg med hele familien. Under dette bordet kan man trekke opp kjølen – noe som gjør at båten bare vil stikke 40 centimeter dypt. Ellers finner man et godt toalett og forpigg lenger fram i båten.

Problemet med mindre båter er ofte oppbevaringsplass. Dette er ikke lenger en problemstilling ombord i en Dragonfly, da man har to store sideskrog som kan brukes som oppbevaringsplass. Man har store luker i sideskrogene hvor man kan plassere bagasje, seil, friluftutstyr etc.

Dragonfly 28 appellerer til de fleste. Både familien som ønsker å dra på lange sommerferier i båten og utforske nye steder, men også til den hardbarka regattaseileren som stadig søker nye toppfarter. Sammenlignet med en enskrogsbåt er også DF28 mye mer behagelig å seile på grunn av at den ikke krenger.

Båten tilbys i tre forskjellige utgaver; Touring, Sport og Performance. Med touringversjonen får du en 12,1 meter lang aluminumsmast og turorienterte seil. Med både Sport og Performance får du en 13,6 meter lang karbonmast og EPEX-seil fra Elvstrøm. Forskjellen på Sport og Performance ligger i ytterskrogene og forsterkningene i masten. Performanceutgaven har nye ytterskrog med negativ baug og enorm bæring. På grunn av dette er vi også nødt til å forsterke masten.