Dragonfly 25

Weekend cruiser & racer

Den nye Dragonfly 25 er en ekstremt rask båt som er mulig å ha på tilhenger bak en helt vanlig stasjonsvogn. Den er laget for enkel håndtering og helgecruising for tur- og regattaseilere som er på jakt etter vanvittige opplevelser. Det er enkelt plass til å dra på helgetur med familie og venner i denne morsomme trimaranen.

25-foteren fra Dragonfly er en tøff og sporty båt som man enkelt kan seile alene, eller med flere personer ombord. Den har selvslående fokk, og et fantastisk slidesystem til storseilet som gjør seilingen til en lek. Den gir en enorm fartsfølelse, og er engasjerende for alle ombord å seile. Samtidig som en alltid har muligheten til å gå ut for å jakte nye fartsrekorder, så kan den også være en behagelig cruiser. Det er få båter som kombinerer alle disse elementene like godt som DF25.

Dragonfly har på denne båten for første gang lansert en ny type ytterskrog. På grunn av den store mengde volum fremderst i skrogene og den negative baugen, kan man nå presse båten enda lenger på slør og lens. Dette fører til høyere toppfarter og enda morsommere seiling.

Dragonfly 25 kan leveres i to forskjellige versjoner. Med touring-versjonen får du en 10,5 meter lang aluminiumsmast, et enkelt ror og tur-orienterte seil i fra Elvstrøm Sails. Sportversjonen leveres med en 11,8 meter lang roterende karbonmast, slidesystem, oppsett til Code Zero og EPEX-seil med technora-fibre i fra Elvstrøm Sails. På sportsversjonen er det også valgfritt om man ønsker et enkelt, eller doble ror.

Båten er ekstremt lett å håndtere, og man trenger ikke å benytte seg av kran i det hele tatt for å pakke eller sjøsette båten. Både tilhengeren og båten er laget for at man skal kunne slippe båten. Masten er også enkel å sette opp, selv alene. Fra man ankommer en ny destinasjon, til man er seilklar går det ofte bare 30 minutter – selv uten hjelp fra andre.

Båten tilbyr sengeplass til tre voksne, eventuelt to barn og to voksne. Den har ellers de fleste fasiliteter som toalett og matlagingsmuligheter. Man kan til og med velge å ha sprayhood og cockpittelt. Med kjølen trukket opp er den kun 35 centimeter dyp. Det betyr at man kommer inn i alle viker, og man kan dra båten opp på land – en drøm for alle turseilere.